10 Fagersanna/Mölltorp-Brevik U (9:9) 13 2 2 9 8
11 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9) 21 2 1 18 7

19:00

Jung-Kvänum 10 IF

Referat

Referat: Axvalls IF - Jung-Kvänum 10 IF

Som sagt våra damer tog en stabil bortaseger på Axevalla IP över Axvalls IF efter en riktigt bra insats. Bra bolltempo och även ett övertag i chanser.
Spelmässigt så fortsätter damerna att visa upp ett riktigt fint passningsspel. Man flyttar boll på ett fantastiskt fint sätt som gör att motståndarna får väldigt svårt att organisera sig defensivt. Det är få lag i serien som har ett så starkt grundspel.att förlita sig på.
I den 21 minuten så kommer inte helt ologiskt 1-0 till JK10. Det är efter ett växelspel mellan Elin Herbertsson och Moa Kvarnsten. Moa avancerar fram några meter och drar på ett perfekt skott som snyggt seglar in under ribban lite till vänster om hemmakeeprn som var helt chanslös.
JK10 fortsatte att spela bra och kunde mycket väl ha drygat ut ledningen innan paus men det var 1-0 till de blåsvarta i halvtid.
I den andra halvleken så bestod matchbilden från första halvleken. Det var JK10 som dominerade spelmässigt och 2-0 kom också 4 minuter in i andra halvleken. Det är Kajsa Carlsson som trycker in bollen på framspelning av Elin Herbertsson.
JK10 var fortsatt det spelförande laget och kvarten senare så var det dags för 3-0. Denna gång var det Elin Hernertsson som på framspelning av Kajsa Carlsson tryckte in bollen i nättaket bakom en chanslös hemmakeeper.
Så långt så hade JK10 varit det klart bättre laget och styrt det mesta av spelet. Sista 10 minutrarna så fick Axvall ett par lägen men Alma i Jk10-målet var på sin vakt. I den 88:e minuten så kom dock reduceringen på en lurigt slagen frispark som retfullt smet förbi både försvarare och målvakt. 3-1. Det blev också slutresultatet efter 90 minuters spel.
Summeringen blir enkel och det var en klar seger till våra blåsvarta damer. en match vi dominerade spelmässigt och även chansmässigt. Axvall hade periodvis svårt att ens ta sig upp på offensiv planhalva.
Kan vi visa upp detta spel i kommande matcher så kommer vi vara väldigt svårslagna.